Zealand Pharma

29-04-2013
Kurs: 78
TA 76,5 Bund
TA 81 Mellem
TA 87,5 Top

http://www.4-traders.com/ZEALAND-PHARMA-AKTIESELSK-6970764/technical_analysis-full/&plein=1

 

Thorleif: Zealand Pharma Købt

Jeg har idag købt 1.200 aktier i Zealand Pharma, der ligner en branchevinder indenfor dansk biotek

Jeg har i dag købt 1.200 aktier i Zealand Pharma (ZEAL på København) til kurs 84,50 DKK.

Zealand Pharma er et dansk biotekselskab, der blev stiftet i 1998, og børsnoteret i november 2010 til kurs 86 DKK. Ved at købe til kurs 84,5 DKK køber jeg billigere end IPO kursen og “sparer” derved på sin vis 1,7% og 28 måneders ventetid.

Siden børsnoteringen har Zealand Pharma oplevet stor økonomisk fremgang, og rigtig god fremdrift i selskabets udviklingsportefølje. Omsætningen voksede således i både 2011 og 2012, og selskabet fik overskud i 2011, og stigende overskud i 2012. Markedet forventer endvidere, at overskuddet stiger igen i 2013, drevet af høje milepælsbetalinger og den første rigtige omsætning i form af licensindtægter fra selskabets første medikament, der netop er kommet på markedet i marts 2013.

Her er to af Zealand Pharmas “skalpe” siden børsnoteringen:

I 2011 indgik selskabet et partnerskab med Boehringer Ingelheim omkring videreudvikling af stoffet ZP2929. Ifølge samarbejdsaftalen betaler Boehringer alle udgifter, og Zealand Pharma har ret til milepælsbetalinger på op til 376 millioner euro, hvis stoffet bliver godkendt som lægemiddel, og en stor succes. Dertil har Zealand Pharma ret til royalties fra Boehringers omsætning fra lægemidlet.

I 2012 blev 10 fase III studier for stoffet lixisenatide (Lyxumia) afsluttet med positive udfald, og ansøgninger om godkendelse blev indsendt til myndighederne i EU, Japan, Mexico og USA. I 2013 blev stoffet endeligt godkendt i EU og Mexico, mens godkendelserne fra Japan og USA ventes senere på året. Alle udgifter til studier, godkendelse og markedsføring betales den franske medicinalgigant Sanofi. Zealand Pharma har ret til ca. 10% royalties af Sanofis omsætning fra Lyxumia. Dertil har Zealand Pharma ret til 215 millioner USD i pilepælsbetalinger, hvis stoffet bliver en stor succes.

Jeg er normalt dybt skeptisk overfor biotekselskaber – især danske biotekselskaber! De fem gamle børsnoterede biotekselskaber; Genmab, Bavarian Nordic, Topotarget, Veloxis (Pharmexa) og NeuroSearch, havde således alle underskud hvert eneste år i perioden 2005 til 2012. Altså 40 underskud ud af 40 mulige!

Det er dog min kongstanke, at der må være vindere i alle brancher. Det må altså også gælde dansk biotek. For mig ligner Zealand Pharma vinderen, og jeg har derfor taget mod til mig, og købt en portion aktier i selskabet.

Zealand Pharma er herefter den mindste position i min Nordnetportefølje med vægt på 4,1%. Jeg ejer selv aktier i Zealand Pharma.

Link

Debat:

At placere det ved siden af genmab er nok lige agressivt nok.

Jeg ser Lyxumia på lige fod med Arzerra mht. slagspotentiale mv. blot at genmab her får 20-25 % royalty og Zealand får godt 12-18% ca.

Herudover har Genmab Daratumumab og deres Tech platform som giver rigtigt godt + de jo har mindre stoffer som Inclacumab og det nye Humax-TF-ADC og hedengange Zalutumumab

Zealand har så Elsiglutide, men vi mangler de afgørende phase IIa resultater først som kommer her i H1 2013 for at vurdere det fulle potentiale at dette stof.

ZP2929 får vi også data fra, men det er stadig phase I data, så også meget tidligt at vurdere et potentiale her, de har dog en god partneraftale herpå.

Fordelen ved Zeal er så at deres omkostninger er på 200 om året mod genmabs 600 mio. men det gør jo så også at genmab måske i fremtiden kan levere bedre produkter da de investerer 3x så meget i R&D.

Jeg ser også Zealand som ret undervurderet på det her niveau og 1,8 mod genmabs +7 mia. er nok en lidt for stor margin. men ser stadig Genmab som et firma der pt. bør være 2-3 gange dyrere end zealand.

Zealand skal have godkendelsen af Japan i midten af 2013, godkendelse i USA i slutningen af 2013, Elsiglutide phase IIa data snart, ZP2929 phase I data i midten af året og en afklaring på hvad der skal ske med LixiLan.

Hvis de ting falder positivt ud for Zealand skal der nok ske noget positivt med kursen.

Problemet er lidt at jeg tror der igennem en længere periode har været mange af de større aktionærer i Zealand der ligger og sælger ud i markedet.