HDFC Bank

http://seekingalpha.com/article/1646992-hdfc-bank-macroeconomic-headwinds-present-excellent-buying-opportunity?source=yahoo

Company – HDFC Bank ( HDB )

Anbefaling – Stærkt Køb med et mål 30-40% upside om 1 år

Speciale Resumé – Makroøkonomiske modvind har resulteret i en 30% nedgang i aktier i HDFC Bank i de sidste tre måneder. Den næststørste private bank i Indien og sandsynligvis den bedste bank i Indien i form af aktivernes kvalitet er en stærk købe og kan give robuste afkast som makroøkonomiske modvind aftage.

Buy Thesis

HDFC Bank er den næststørste private bank i Indien og er på nippet til at blive den største private bank efter overhaling ICICI Bank ( IBN ) i løbet af året. Pr. august 2013 havde banken 3.119 filialer, 11.088pengeautomater og var til stede i 1.891 byer / byer i Indien. For året afsluttet marts 2013 havde HDFC Bank en samlet aktiv størrelse på 71 milliarder dollars med en af de bedste aktiv kvaliteter (netto NPA på 0,2%). Bankens aktier har dog tanket med næsten 30% i løbet af de sidste tre måneder primært på grund makroøkonomiske modvind i Indien. Investorer kan overveje denne stejle korrektion at købe en kvalitet bank bestand, der opererer i en betydeligt under-trængt marked. Denne investering afhandling diskuterer de makroøkonomiske udfordringer, sammenligner HDFC med ICICI og præsenterer en konklusion på den stærke købsanbefaling.

Den seneste blodbad i HDFC Bank og indiske aktier

Nedenstående figur giver tre måneders afkast HDFC Bank ADR, ICICI Bank ADR, det indiske marked indeks (Nifty) og bank-indekset (Bank NIFTY). Da vi beskæftiger os med ADR, bliver de indiske indeks afkast vist i dollar. Jeg har inkluderet ICICI Bank som amerikanske investorer har mulighed for at investere i HDFC eller ICICI for eksponering for indiske banksektoren.

(Klik for større billede)

Ved at kigge på diagrammet, er det klart, HDFC Bank ikke har været fremhævet for straf af investorerne. I stedet har nedgangen i banken bestand været i overensstemmelse med en korrektion i de overordnede markeder. Imidlertid har HDFC Bank udkonkurreret ICICI Bank og bank-indekset. Mens ICICI Bank faldt med 39%, og banken indekset faldt med 37%, har HDFC Bank kun er faldet med 29%. Som artiklen skrider frem, vil det være klart, hvorfor bankaktier har lidt på det seneste, og underperformet det brede marked indeks (Nifty) i den periode, undersøgelsen.

Den seneste blodbad i The Indian Currency

Nedenstående figur giver svækkelsen af den indiske rupee over for dollaren. I de sidste 3 måneder, har den indiske rupee faldt med 11% i forhold til dollaren, og dette fald er væsentligt for en valuta i en forholdsvis kort periode. Den indiske rupee er nu ramt en rekord lav i forhold til dollaren.

(Klik for større billede)

Konsekvenserne af en svag valuta for ADR-indehavere er betydelig, og det kan forstås ud fra den kendsgerning, at HDFC Banks ADR opført i USA faldt med 29% i perioden under undersøgelse, mens HDFC Bank bestand anført i Indien faldt med 18%. Amerikanske investorer skulle bære den dobbelte virkning af aktiemarkedet tilbagegang og valuta afskrivninger. Det er vigtigt at nævne her, at den vending i de indiske markeder og valuta ville give investorerne den dobbelte fordel.

Årsagen til blodbad i The Indian Currency

Der er fire store årsager til et fald i den indiske valuta

Årsag One – Indien lider af en twin underskud (nuværende og skattemæssige) problem. På de løbende poster skyldes robuste guld import og import af råolie, som er handel på høje niveauer.

Årsag Two – Indiens økonomiske vækst har taget et hit på grund af en global økonomisk afmatning kombineret med politisk lammelse i Indien.Senest har IMF sænket Indiens BNP vækstprognose til 5,6% i indeværende år, ned 0,2% fra tidligere skøn.

Årsag Tre – S & P har bekræftet Indiens negativ bedømmelse outlook med en advarsel om nedgradering til junk-status. Dette har været at spille på sindet af markedsdeltagerne og enhver nedgradering kan resultere i træg udenlandske investeringer, hvilket yderligere kan bremse væksten.

Årsag Fire – Sandsynligheden for Federal Reserve tilspidsede sit opkøbsprogram har resulteret i dollar påskønnelse og en dyk i asiatiske valutaer . Denne faktor, kombineret med de tre andre faktorer er årsagerne til den seneste rupee blodbad.

Årsagerne til et fald i bankaktier

Målt i dollar, faldt det indiske marked indekset med 21%, mens bank-indekset faldt med 37%. Årsagerne til den kraftige frasalg i indiske banker er som følger –

Årsag One – The Indian Reserve Bank sænkede sin BNP-prognose for Indien fra 5,7% til 5,5% for indeværende finansår. Langsom vækst bør ideelt være forbundet med et fald i renten. Imidlertid har RBI udtalt, atrupee er dens primære fokus, og det er sandsynligt, at en svag rupee vil holde RBI væk fra at sænke renten. Det er negativt for banksektoren kredit vækst.

Årsag Two – RBI har også indført rupee stramninger og kapital kontrolforanstaltninger med henblik på at forhindre, at nedskrivningen af rupee. Den rupee stramning foranstaltning, navnlig resulteret har i relativ illikviditet i systemet. De bankaktier har derfor taget et større hit.

Hvorfor investere i HDFC Bank?

Årsagerne til en 29% nedgang i HDFC Bank hører til et bredt funderet fald i markedet og banksektoren tilbagegang på grund af makroøkonomiske faktorer. Mens dette fald frembyder en glimrende købsmulighed, vil investorerne stadig ønsker at vide, hvilke faktorer der gør HDFC Bank relativt attraktiv.

Årsag One – HDFC Bank er den næststørste private bank i Indien (næsten på niveau med ICICI Bank) og er godt positioneret til at kapitalisere på en betydeligt under-trængt banksystem.

Årsag Two – HDFC Bank og ICICI Bank er de to indiske bankaktier opført i USA. På en relativ basis, er HDFC Bank en bedre investering mulighed.

Jeg vil diskutere disse faktorer i detaljer i det kommende afsnit i artiklen.

Hvordan Under Penetrated er den indiske Banking Sector?

Nedenstående tabel viser procentdelen af ​​befolkningen i Indien, der har adgang til forskellige banktjenester og Indiens forbrugernes gæld til BNP.

Næsten 500 millioner indere ikke har en opsparingskonto, banksektoren er derfor betydeligt under-trængt i form af basale bankydelser. En forbruger gæld i forhold til BNP på mindre end 10% indebærer også enormt upside for banktjenester.

HDFC Bank Sammenlignet med ICICI Bank

Investorerne i USA har mulighed for HDFC Bank eller ICICI Bank til at overveje eksponering til et marked med betydelig forestående vækst i banksektoren. Den nuværende korrektion præsenterer en af ​​de bedste muligheder for at investere i indiske banker med både banker handles til deres 52-ugers lavpunkt årsager diskuteret ovenfor.

På en relativ basis ser HDFC Bank mere attraktive og rummer potentiale for en større upside som de makroøkonomiske faktorer forbedre. I det følgende afsnit sammenlignes de to banker om forskellige målinger og diskuterer grunde til at foretrække HDFC løbet ICICI.

Parameter – Værdiansættelse

HDFC Bank i øjeblikket handles på et efterfølgende tolvmåneders P / E på 24,2 i forhold til 17,2 for ICICI Bank. Selv om andre centrale værdiansættelse målinger. HDFC Bank handler til en præmie over ICICI Bank Jeg vil drøfte årsagerne til den præmie værdiansættelse senere i artiklen. Målt på P / E værdiansættelse er HDFC ikke overvurderet på standalone basis. Selskabet rapporterede en 30% stigning i nettoresultatet for den 54. kvartal i træk, og en vækst i indtjeningen på 30% i forhold til en P / E på 24,2 indebærer en PEG ratio på mindre end en, hvilket tyder undervurdering. Jeg vil diskutere, hvorfor HDFC vil fortsætte med at vokse i samme tempo senere i artiklen. Et vigtigt punkt at nævne her, er, at selv mens handel på premium værdiansættelser, overgik HDFC Bank bank indekset og ICICI Bank under den nylige fald i markedet.

Parameter – størrelse Bank

HDFC Bank er en tæt anden konkurrent til ICICI Bank i form af sin rækkevidde i Indien. I øjeblikket HDFC Bank har 3.119 filialer og 11.088pengeautomater i forhold til ICICI s 3.382 filialer og 10.943pengeautomater. For året der sluttede 31. marts 2013, havde HDFC Bank en samlet aktiv størrelse på 71 milliarder dollars i forhold til 96 milliarder dollar for ICICI Bank i samme periode.

Der er ikke meget at skelne de to banker med hensyn til størrelse. Hvad ville noget i form af vækst og værdiansættelse er aktivernes kvalitet og indtjening effektivitet.

Parameter – Kapitalisering, kvalitet af aktiver og indtjening Effektivitet

Præmien værdiansættelse som HDFC kommandoer over ICICI kan forklares af nogle af indtjeningen effektivitet og aktiv kvalitetsparametre givet i nedenstående tabel. HDFC Banks brutto og netto misligholdte aktiver er væsentligt lavere end ICICI Bank indikerer overlegen låneportefølje kvalitet. Dette er kritisk i det nuværende marked præget af lav kvalitet aktiver som følge af træg økonomisk aktivitet. Markedet er derfor belønne de bedre aktivernes kvalitet bank med en værdiansættelse præmie. HDFC har også overlegen netto rentemarginal og omkostningseffektivitet som angivet af nøgletal. En højere netto rentemarginal og en lavere pris-til-gennemsnittet aktiv forholdet oversætte til et højere afkast på egenkapital og aktiver HDFC.Den højere netto rentemarginal for HDFC kan forklares ved en højere CASA ratio. HDFC havde en CASA ratio på 47,4% for året sluttede marts 2013 i forhold til 41,9% for ICICI. En højere CASA forholdet indikerer en større del af bankindskud kommer fra den nuværende og opsparingskonto, hvilket betyder, at banken får penge til en lavere pris.

Med hensyn til kapitaldækning har ICICI bedre numre. Men begge banker mageligt placeret på kapitaldækning front. Minimumskravet ved RBI for tier 1-kapital og total risikobaserede kapital er 6% og 9%. I betragtning af disse centrale bank målinger, er HDFC Bank fremstå som en stærkere bank med indtjeningen effektivitet og overlegen aktivernes kvalitet.

HDFC Banks vækststrategi – Delvis delinked Fra Makroøkonomiske Modvind

HDFC Bank har indledt en aggressiv vækststrategi i de sidste par år, og som er blevet forbundet med høj aktiv kvalitet og en overlegen netto rentemarginal. Jeg vil forklare nøglen vækststrategi for HDFC i dette afsnit, da selskabet har til hensigt at vokse på samme måde i fremtiden. Tabellen nedenfor giver virksomhedens vækst bane i form af antallet af filialer, pengeautomater og nærvær.

Den aggressive vækst er opnået på grund af den massive under-penetration af banksystemet i Indien. Derfor har HDFC, som har en hovedvægt på retail banking, gjort indhug i landdistrikterne med henblik på at opretholde væksten. Der er tal til at bakke denne påstand – Selskabets landdistrikter og semi-urban grene er steget til 53% af det samlede antal filialer marts 2013 sammenlignet med 34% i marts 2010.

Indiens opsparing er stadig betydeligt højt med 30% , og væksten i de semi-by-og landområder vil give HDFC Bank adgang til fortsatte private indlån, hvilket ville hjælpe banken bevare sin høje CASA ratio, hvilket vil resultere i en høj netto rentemarginal . Desuden vil fokus på privatlån holde væksten robust som indiske forbrugere har høj gearing appetit betragtning af den lave forbrugernes gæld til BNP diskuteret ovenfor.

Hvornår vil Makroøkonomiske Modvind Wane – The Timeline

Som jeg skriver denne investering afhandling, den indiske valuta rørt endnu et lavpunkt over for dollaren. Jeg ville helt enig med Mark Mobius, som er af den opfattelse, at det spirende marked panik er overdrevet relateret til Feds sandsynlige bond nedtrapning. Det er helt sandsynligt, at Fed udvider obligationskøb program eller træffer afgørelse om en markant moderat aftagende. Dette vil øge spirende marked valuta og aktier. Den seneste amerikanske forbruger-og boligbyggeri datapunkter til en sandsynlig forlængelse af obligationskøb program. Det er derfor meget sandsynligt, at de asiatiske valutaer hoppe tilbage i løbet af de næste par måneder.

Kommer til Indiens BNP-vækst, er det meget sandsynligt, at væksten har nået bunden. Der er flere grunde til denne opfattelse.

Årsag One – 2014 er valgår i Indien. Den nuværende regering har været involveret i korruption, og det har resulteret i politisk lammelse. Men i betragtning af de kommende valg har regeringen arbejdet på at øge væksten. Et seneste eksempel er clearance af big-billet infrastrukturinvesteringsprojekter projekter. Da disse projekter kommer i gang, vil væksten vidne opadgående trækkraft i de kommende kvartaler.

Årsag Two – Regeringen har med henblik på at øge væksten også lempet FDI normer for en voksende detailsektoren i Indien. Indiens finansminister har også lovet flere FDI reformer inden for en overskuelig fremtid. Da disse reformer er gennemført, vil udenlandske investeringer i Indien få et løft, og det vil understøtte op BNP-væksten og hjælpe deflateret valuta. Efter al sandsynlighed har den indiske rupee også set sin værste og burde tendensen højere, da regeringens reformer begynder at have en positiv indvirkning på økonomien.

Årsag Tre – Indiens nuværende oppositionsparti (BJP) anses for at være en pro-udvikling part, og hvis partiet kommer til magten i midten af 2014, markederne vil investering og valuta får et stort løft. BJP er i øjeblikket fremstår som den største parti i henhold til tidlige tendenser.En relativt større andel af sæder end den nuværende tendens vil sikre en regering ændring i 2014 til det bedre. Hvad er interessant at nævne her, er, at det indiske aktiemarked var låst øvre kredsløb sidste gang var der en regeringsskiftet i 2009. Det kommende valg kan være en lignende game changer for markederne, hvis oppositionen kommer til magten.

Disse grunde sync med IMFs vækstskøn , som tyder 5,6% vækst i BNP for Indien i 2013 og 6,3% i 2014. Også har den indiske PMO kontoretforeslog, at den økonomiske vækst i Indien har nået bunden i marts 2013. Derfor bør væksten forbedres i de kommende kvartaler, og de ​​markeder og valuta vil tendensen højere. Desuden vil bankerne være de første deltagere i aktiemarkedet rally.

Katalysator for 40% Upside

En 30% korrektion ikke altid nødvendigvis, at bestanden igen vil opleve en 30% upside eller flere, da de makroøkonomiske modvind aftage. For hdfc, opadrettede en 30-40% er meget sandsynligt at overveje følgende katalysator –

Katalysator One – HDFC Banks indtjeningsvækst har været stabil på 30% for de sidste 54/4. Selv for det første kvartal af det indeværende finansår, clocket HDFC en 30% vækst i indtjeningen midt den økonomiske afmatning. I betragtning af den nuværende vækstrate er HDFC handel på 16,5 gange marts 2014 indtjening og 12,7 gange marts 2015 indtjening. AP / E på 16,5 for indeværende finansår indebærer en PEG ratio på 0,55, hvilket antyder undervurdering med hensyn til fremtidige vækstmuligheder. Derfor, som de makroøkonomiske modvind aftager, vil HDFC tendensen højere mod rimelig værdiansættelse og en 30-40% konservativt upside er helt på kortene. En overlegen aktivernes kvalitet vil resultere i outperformance i forhold til peers svarende til merafkastet under den nuværende afmatning.

Katalysator Two – RBI har linet op bank reformer for Indien og en af de aspekter af reformerne er konsolidering og skabelse af stor størrelse globale banker. Disse reformer skridt vil resultere i betydelige aktivitet i den indiske bank plads i løbet af de næste 1-2 år i form af fremkomsten af nye banker og fusioner og virksomhedsovertagelser at skabe globale banker. Da den indiske regering kæmper for finansiering midt store underskud, er det meget sandsynligt, at aktierne i den offentlige sektor banker vil være op til salg. HDFC Bank i sin seneste corporate præsentation (Side 27), udtalte har at det vil indflydelse på uorganiske vækstmuligheder for ekspansion. Som den næststørste private bank, med stor finansiel fleksibilitet (gæld til egenkapital på 0,91), er det helt muligt, at HDFC vil kigge efter opkøb efter de banksektoren reformer.Enhver potentiel erhvervelse, der fuldbyrder vækststrategien vil fungere som en bestand upside udløser.

I løbet af det næste år, vil undervurdering og fordele fra banksektoren reformer derfor være den største bestand upside udløser.

Risikofaktorer

Risiko One – The Reserve Bank of India har linet op store reformer for banksektoren. Vigtigst er RBI ser på at give banklicens til private aktører. Når dette sker, vil den indiske banksektor får mere konkurrencedygtig. Denne risiko er afbødes til en vis grad af den blotte størrelse af HDFC Bank.

Risk Two – RBI forventes at annoncere nye skridt for at bremse den rupee falde. Hvis Reserve Bank overraskelser ved stigende renter, vil bankaktier tager endnu et hit. Jeg må dog nævne her, at den seneste korrektion kunne have tilbagediskonteres meste af den likviditet stramninger, som kan være forestående.

Konklusion

HDFC Bank er en kvalitet indiske bank og har vist sin relative styrke i de værste af markeds-og økonomiske forhold. Selskabets vækststrategi målrettet landdistrikterne Indien har fungeret, og bør fortsætte med at arbejde i fremtiden. Den nuværende korrektion på 30% i en meget kort tid præsenterer en glimrende køber lejlighed for investorer. Da den indiske økonomi forbedres, investorer står til at vinde fra lager påskønnelse og valuta påskønnelse. I løbet af det næste år er det helt sandsynligt, at bestanden genvinder sine tidligere niveauer, og derfor investorer kan forvente en 30-40% upside på et konservativt grundlag.En investering venlig regering i Indien i 2014 og fortsatte obligationskøb programmet Fed ind i næste år kan resultere i en opjustering af kursmålet.